BMW X3 M komt met drie turbo’s!

BMW X3
Naar verluidt komt BMW met een M-versie van de BMW X3. Onder de motorkap komt een zescilinder met maar liefst 3 turbo’s!

Er gaan geruchten de ronde dat de BMW X3 M in navolging van de X5 M en de X6 M zijn intrede op de markt zou maken rond 2012. Een dergelijk model lijkt compleet overbodig, maar dat werd ook over de X5 M en de X6 M gezegd, maar toch worden die dingen verkocht. Er is dus blijkbaar een markt voor.

Onder de motorkap van de X3 M ligt er naar alle waarschijnlijkheid een zescilinder die zo’n 450 pk zou leveren. Zeker en vast niet slecht. Het blok zou beschikken over 3 turbo’s, één ervan zou elektrisch aangedreven worden, de twee andere zouden hun kracht van de uitlaatgassen krijgen. Het klinkt allemaal wat absurd, maar goed, BMW is zeker en vast tot dergelijke projecten in staat. (via AB)

Lees hier onze rijtest met de BMW X3.

Deel dit bericht:

1 reactie op "BMW X3 M komt met drie turbo’s!"

  1. Wolf 25-05-2011 om 16:08

    Eerst gaat de 335I van 2 turbo’s naar 1 turbo en nu komen ze met 3 Turbo’s?! Beetje weg kwijt, heren uit München?  Haha, zal wel weer een prima auto worden maar ik houd niet zo van het BMW imago ( foute types auto/ vooral 2de hands)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...