Komt Kia met een hot hatch op basis van de Rio?

Kia Rio Hot Hatch?
Kia liet aan Autocar weten dat het in de toekomst met een hot hatch wil komen om haar merkimago in Europa een boost te geven.

Europa houdt immers best wel van hot hatches en Kia zou de Rio gebruiken als basis om zo’n model te maken. Dat laat Benny Oeyen, hoofd van Marketing en Product Planning, aan Autocar weten. Het recept voor een hot hatch is zeer eenvoudig: je neemt een doorsnee hatchback model, lepelt er een krachtige motor in en geeft de wagen verschillende sportieve accenten.

De Rio is voor Kia het meest eenvoudige model om een hot hatch van te maken. Dat model beschikt in sommige gevallen immers al over grote sportvelgen (zie foto boven) en verschillende andere sportieve elementen. Wie liever een zuinig model koopt, kan ook terecht bij Kia voor een Rio die amper 85 gram CO2 per km uitstoot.

Kia Rio

Kia Rio

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...