Komt BMW met een opvolger voor de Z8?

BMW Z Spyder Stradale Z8
Volgens bronnen zou BMW werken aan een opvolger voor de Z8, hiervoor haalt het merk een vijf jaar oud concept boven.

Ondertussen is het alweer 10 jaar geleden dat de BMW Z8 op de markt kwam, na een korte levensloop van 3 jaar is er nooit echt een opvolger voor het model gekomen. Volgens bronnen binnen BMW zou de Duitse autoconstructeur nu werken aan een premium roadster op basis van het BMW Z Spyder Stradale Concept dat vijf jaar geleden reeds op papier werd gezet, de ontwikkeling tot een echt conceptmodel is er nooit gekomen, maar daar zou het merk nu verandering in brengen.

De opvolger voor de Z8 zou over een lange motorkap beschikken en de bestuurder zou net voor de achteras zitten. De korte achterkant toont de band met de Z-modellen aan. Volgens de schets zou de wagen over vleugeldeuren beschikken, maar ook zelfmoorddeuren of conventionele deuren horen tot de mogelijkheden. Onder de lange motorkap zouden we een V8 of V10 motor terugvinden met 600 pk, deze zou eventueel met hybride techniek verrijkt kunnen worden.

Net als de vorige Z8 zou de wagen over een aluminium frame beschikken, het koetswerk zelf zal in de hedendaagse versie weliswaar van lichtgewicht koolstofvezel gebruik maken. Waar nodig zou staal en aluminium gebruikt kunnen worden. Volgens de speculaties zou de wagen ook de basis vormen voor een nieuwe tweezits Rolls-Royce Roadster, voor zover we daar geloof aan mogen hechten. De opvolger voor de Z8 zou een hardtop dak krijgen in koolstofvezel en over actieve aerodynamica, een Start/Stop systeem en een uitklapbare achterspoiler beschikken. Volgens de geruchten zou de wagen tegen 2014 op de markt moeten komen. (Via: E90Post)

BMW Z Spyder Stradale Z8

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...