Autoverkoop 2023: de meest populaire bedrijfswagenWie domineerde de professionele autoverkoop in 2023 en kroont zich zo tot meest populaire bedrijfswagen?

Een eerdere analyse omtrent de Belgische autoverkoop van vorig jaar gaf een hoopgevende trend aan. Stilaan hebben autobouwers de internationale miserie van de voorbije jaren verwerkt … of toch enigszins onder de knie. Wederom is de professionele (lease)rijder dé groeimotor achter die positieve autoverkoop 2023 cijfers, maar welke bedrijfswagen werd nu het vaakst gekozen?

Weet wel dat het eerdere FEBIAC cijfermateriaal gebaseerd is op feitelijke inschrijvingen. Bij de zoektocht naar de meest gekozen bedrijfswagen spreken ze omtrent bestellingen. Vaak zit er dus een verschil op beide cijferbronnen.

Op een relatief korte termijn is het aanbod diesels zo goed als volledig verdwenen (7%), gezien de wijzigende fiscaliteit kiest leasend Vlaanderen nu voor een elektrificeerde aandrijflijn. In de meeste gevallen zelfs zuiver elektrisch (EV) al gaat de 1e plek wel naar een plug-in hybride (PHEV). Met een EV verkoop groei van 94% zijn we bij de snelste groeiers van Europa. De niet-meer-zo-jonge A1 Sportback lijkt wat te verdwalen in dit gezelschap maar dankt zijn prima positie aan het premium (marketing)imago. En de vele young potentials uit de consultancy vermoedelijk.

Belgische autoverkoop 2023: top 10 meest populaire bedrijfswagen bij Athlon Belgium
#1 BMW X1 PHEV
#2 Tesla Model Y
#3 Mercedes EQA
#4 BMW iX1
#5 BMW i4
#6 Audi A1 Sportback
#7 Mercedes EQB
#8 BMW 2 Reeks Active Tourer
#9 BMW iX3
#10 Audi Q8 e-tron

Belgische autoverkoop 2023: top 10 meest populaire geëlektrificeerde bedrijfswagen bij mobiliteitsoplossingenbedrijf Arval
#1 BMW X1 PHEV
#2 BMW iX1
#3 Tesla Model Y
#4 Volkswagen ID4
#5 Volvo XC40 Recharge
#6 BMW i4
#7 Skoda Enyaq iV
#8 Audi Q4 e-tron
#9 Mercedes EQB
#10 Volvo EX30

Benieuwd naar de meest populaire bedrijfswagen van 2022? Ontdek hem hier!