Autoverkoop 2022: de meest populaire bedrijfswagenNaast de feitelijke inschrijvingen becijferde mobiliteitsoplossingenbedrijf Arval ook de meest populaire bedrijfswagen van 2022.

Op basis van de FEBIAC inschrijvingscijfers hebben we de Belgische autoverkoop 2022 reeds geanalyseerd. Opnieuw kwam BMW uit de bus als meestverkochte automerk, de Citroen C3 is het bestverkopende model. Particulieren kozen voluit voor de Dacia Sandero terwijl professionelen zich voornamelijk verplaatsen in een Volvo XC40. De meest verkochte EV van 2022 was dan weer de Tesla Model Y crossover. En de peperdure BMW X5 xDrive45e voerde de PHEV verkoop aan.

Mobiliteitsoplossingenbedrijf Arval analyseerde op zijn (haar?) beurt de bestelbonnen voor nieuwe bedrijfswagens. Gezien de stevige levertermijnen krijgen we op deze manier een goed zicht op de inschrijvingscijfers van het huidige kalenderjaar. En ook wat de favoriete merken/modellen zijn onder de huidige bedrijfswagens.

Midden 2023 (meer specifiek 1/07/23) verliezen de populaire PHEV’s hun interessante fiscale voordelen en dat is goed te zien aan de Arval cijfers. De meest populaire (= meest bestelde) bedrijfswagen is de BMW X1 xDrive25e plug-in hybride geworden. De andere ereplaatsen zijn weggelegd voor de Volkswagen ID.4 en Mercedes EQA. Slechts twee modellen uit de lijst zijn voorzien van een klassieke verbrandingsmotor. De kans is reëel dat we dit in de toekomst minder en minder gaan zien. Ook de plug-in hybride zal tegen 2024 (veel) minder prominent aanwezig zijn. Stilaan nemen de zuiver elektrische modellen (BEV) het over, zeker voor de zakelijke rijder!

Meest populaire (= bestelde) bedrijfswagen
#1 BMW X1 (PHEV)
#2 Volkswagen ID.4 (BEV)
#3 Mercedes EQA (BEV)
#4 Peugeot 308 SW (ICE)
#5 Volvo XC40 (BEV)
#6 Volvo XC40 (PHEV)
#7 BMW iX3 (BEV)
#8 BMW 1 Reeks (ICE)
#9 Audi Q3 Sportback (PHEV)
#10 Mercedes EQB (BEV)