Teaser: Toyota Corolla GR (2021)Tegelijk met de lancering van een hoop zuiver elektrische modellen werkt Toyota toch aan een héérlijke Corolla GR hot hatch.

Na de magistrale Yaris GR in 2020 kregen we dit jaar nog een nieuwe GT86 .. die nu als GR86 door het leven gaan. Licht, compact, scherp, achterwielaangedreven en met een manuele transmissie, perfect zoals de dynamische meerwaardezoeker het zou willen! Ondanks Toyota aan een riant gamma van zuiver elektrische BZ modellen werkt is er duidelijk nog tijd/budget om met een hete Corolla GR te komen.

Héél veel officiële communicatie omtrent de Toyota Corolla GR is er nog niet vrijgegeven, wie de laatste maanden goed opgelet heeft kon hier en daar wel teaserbeelden terugvinden. De psychedelische camouflage moet het finale ontwerp nog een beetje afschermen. We gokken alvast op een agressieve voorbumper, blitse velgen en brede heupen. Nog steeds in een praktische vijfdeurs koetswerkvorm.

Met het riante GR FOUR opschrift mogen we er vanuit gaan dat de toekomstige Corolla GR gezegend is met vierwielaandrijving. Net zoals de Yaris GR dus. En daarom lijkt het niet geheel onlogisch dat die zijn 1.6-liter driecilinder hier ook aanwezig zal zijn. Ongeveer 300 pk sterk en met een handgeschakelde zesbak. Hopelijk eveneens met een onklopbaar prijskaartje! De Volkswagen Golf R begint al wat te zweten…

Wie niet persé zo’n hot hatch hoeft kan ook terecht bij de Corolla GR Sport die kan pronken met een aangedikte vormgeving.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Yaris GR!

Teaser: Toyota Corolla GR (2021)