Dit is het gigantische EV gamma van Toyota en Lexus tegen 2030Toyota en Lexus hebben tegen 2030 maar liefst 30 zuiver elektrische wagens in de aanbieding waaronder enkele sportieve telgen!

Geen bla bla bla maar gewoon BOEM. Toyota presenteerde in Tokio haar roadmap richting koolstofneutraliteit en daar horen uiteraard een resem zuiver elektrische wagens bij. Niet minder dan 30 EV’s zullen in de catalogus van Toyota en Lexus staan tegen 2030.

Bij Toyota was het relatief lang wachten op hun eerste zuiver elektrische model, intussen hebben ze het doek van de bZ4X SUV gehaald. De bZ EV familie wordt in de komende jaren aangedikt met maar liefst 15 nieuwigheden, gaande van diverse SUV’s, berlines, utilitaire wagens én sportieve bolides!

Bij het luxueuze(re) Lexus zullen de nieuwe elektrische wagens onder de RZ noemer aangeboden worden. Ook hier in diverse koetswerkvormen. CEO Aiko sprak (vaag) zelfs omtrent een opvolger voor de legendarische LFA hypercar. Die sportwagen zou 0-100 sprintjes trekken in net iets meer dan 2 seconden en toch nog steeds 700+ km rijbereik bieden.

Nu snel naar de lokale Toyota verdeler hollen is niet aan de orde. Tegen 2025 krijgt de bZ4X wel al het gezelschap van een compacte crossover.