Alfa Romeo Giulia GTAm steelt de show tijdens Zoute Grand Prix 2021!Het bloedrode Alfa Romeo Giulia GTAm dienstvoertuig van Raikkonen en Giovinazzi voor de Belgische F1 GP is aanwezig tijdens de Zoute Grand Prix!

Aan blitse bolides geen gebrek dit weekend in Knokke tijdens de Zoute Grand Prix 2021. Naar goede gewoonte is er een rijkelijk programma met ondermeer de Rally, GT Tour, Concours D’Elegance en Sale by Bonhams.

De voorgaande “Top Marques” formule is dit jaar vervangen door de Prado Zoute. Die omvat een tijdelijke en gigantische (700×200 meter) constructie op het strand waar je kan vergapen aan exclusieve bolides. Maar eveneens kunst en lifestyle aldus de organisatie!

De Zoute Grand Prix is de perfecte aangelegenheid om de Alfa Romeo Giulia GTA(m) voor te stellen. Lichter en tegelijk krachtiger dan de reeds bijzonder plezante Giulia Quadrifoglio. En ook exclusiever, slechts 500 exemplaren met 540 pk waren er voorzien. Intussen zijn deze allemaal uitverkocht, in België aan minimaal 173.000 euro!

Tijdens de recentste (lees: regenachtige) F1 GP België kregen Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi de sleutels toegeworpen van een bloedrode Giulia GTA(m). Beiden mochten tijdens de ontwikkeling hun feedback delen en zijn dan ook (een beetje) verantwoordelijk voor het betrokken rijgedrag van deze luidkeelse Italiaan. Exact diezelfde wagen zal bij Alfa Romeo pronken tijdens de Zoute Grand Prix 2021!

Daarnaast lanceert Alfa in Knokke ook de Stelvio 6C Villa d’Este special edition. Deze donkerrode kleurstelling is een hommage aan de beeldschone 6C 2500 SS Coupé uit jaren ’40. Naast een exclusieve inscriptie op de hoofdsteunen vooraan noteren we hier eveneens 21” velgen, verchroomde omlijstingen en een beige interieur.