Alfa Romeo F1 piloten helpen bij de ontwikkeling van de Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm (2020)

Alfa Romeo F1 piloten helpen bij de ontwikkeling van de Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm (2020)Er schuilt een beetje Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi in de Alfa Romeo Giulia GTA.

Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi nemen voor het Alfa Romeo Racing ORLEN F1 team deel aan het wereldkampioenschap Formule 1, ook wel de koninginnenklasse van de autosport genoemd. Daarbij strijden ze met een hightech racebolide om de (eind)overwinning én eeuwige roem, daarnaast kunnen ze ook perfect helpen bij de ontwikkeling van straatlegale Alfa Romeo modellen zoals de veelbelovende Giulia GTA en Giulia GTAm topmodellen.

Dankzij hun talent/ervaring zijn ze in de bevoorrechte positie om doelgerichte feedback te geven om een zo aantrekkelijk mogelijk product te bouwen, zowel qua design/stroomlijn als afstelling van het rijgedrag. Op het befaamde testcircuit van Balocco konden ze zich dan ook volledig laten gaan … in naam van de wetenschap!

De Alfa Romeo Giulia GTA is de overtreffende trap van de reeds indrukwekkende Giulia Quadrifoglio waarbij de 2,9-liter V6 nu 540 pk levert, nog steeds allemaal aan de achteras. Daarmee doe je slechts 3,6 seconden over de 0-100 km/u sprint! Verdere aanpassingen – ondermeer dankzij input van Sauber Engineering – werden gedaan aan de spoorbreedte, het uitlaatsysteem en extra lichtgewicht (koolstofvezel) onderdelen (-100 kg). Nog extremer is de Giulia GTAm met reusachtige spoiler achterop, zespuntsgordel én het ontbreken van een achterbank.

Alfa Romeo zal slechts 500 exemplaren van de Giulia GTA(m) bouwen, een bestelbon ondertekenen kan in ruil voor 173.030 euro. Desgewenst mét rijvaardigheidscursus/aflevering op Balocco!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...