Preview: Tesla Model 2 hatchback (2023)Er wordt stevig nagedacht omtrent een compacte Tesla Model 2 hatchback die het succes van de elektrische auto in Europa moet versterken!

Met de Model S, Model X, Model 3 en Model Y (inderdaad, zo vorm je S3XY ofwel SEXY!) heeft Tesla een handvol interessante elektrische modellen in de aanbieding. Daarnaast maken ze in Palo Alto (Tesla HQ) werk van de Semi, Roadster én de knotsgekke Cybertruck. Ongetwijfeld iets voor de pick-up liefhebbers in Amerika, voor de Europese markt zou vooral de toevoeging van een compacte stadswagen/klassieke hatchback écht interessant zijn.

Tesla heeft daar duidelijk ook al aan gedacht, zo getuige de officiële beelden hierboven waarmee ze de oprichting van een lokaal designteam in China aankondigden. CEO Musk bevestigde ook al de ideeën daaromtrent via Twitter. Maar daarvoor moet de nieuwe Gigafactory Berlijn eerst volledig in gebruik zijn. Hier zal ook de Europese variant van de Model Y crossover van de band rollen.

Onderstaande beelden zijn dan weer van de hand van Kleber Silva, een getalenteerde digitale designer. Hierbij heeft hij zich overduidelijk laten inspireren door de Volkswagen ID.3, per direct ook dé uitgesproken concurrent voor een eventuele Tesla Model 2 hatchback. In de Amerikaanse media circuleert de naam Model H.

Qua technologie, aandrijflijn en batterijen heeft de Amerikaanse EV pionier alles in huis om een compacte elektrische wagen te bouwen. Daarmee zou ook de Tesla vanafprijs zakken, momenteel betaal je minstens 47.990 euro voor de Model 3 (Standard Range Plus).

Lees hier onze rijtest met de Tesla Model 3 Performance!

Preview: Tesla Model 2 hatchback (2023)