Officieel: Tesla Model X facelift (2021)Tegelijk met de Model S wordt ook de Tesla Model X opgefrist. Snel te herkennen aan het moderne(re) interieur, bijzonder stuurwiel én 1.000+ pk sterke Plaid motorisatie.

Terwijl we vol spanning uitkijken naar de Roadster, Cybertruck en Semi steekt Tesla alvast haar huidige topmodellen in het nieuw, zijnde de Model S luxeberline en Model X SUV. Inderdaad, dat is die blitse zevenzitter met vleugeldeuren. Al kan je hem ook met vijf of zes zitplaatsen krijgen.

Ook hier blijven de wijzigingen aan de buitenkant relatief beperkt tot nieuwe bumpers, velgen en kleuren. Binnenin oogt het direct een pak futuristisch met het (nu) horizontale infotainmentsysteem (17” groot, met extreme processorkracht) en “vliegtuig” achtige stuurwiel. Benieuwd of dat een Europese goedkeuring meekrijgt.

Tegelijk werd de uitrusting opgewaardeerd zoals een nog innovatievere Autopilot (autonome rijhulp), kwalitatief audiosysteem (960W met 22 speakers), handvol USB-C aansluitingen, slimme klimaatregeling…

Met een elektrische wagen wil je vermoedelijk zo ver mogelijk geraken, toch biedt Tesla ook een (extreem!) krachtige topversie aan voor wie het (aller)snelst wil zijn aan het stoplicht.

Tesla Model X uitvoeringen:
Long Range – 580 km rijbereik – 250 km/u topsnelheid – 3,9 s voor 0-100 km/u sprint – vanaf 99.990 euro
Plaid – 1.020 pk (!!) – 547 km rijbereik – 262 km/u topsnelheid – 2,6 s voor 0-100 km/u sprint – vanaf 119.990 euro

Bestellen kan vanaf NU, de eerste Belgische leveringen zijn voorzien voor september 2021.