Officieel: Tesla Cybertruck pick-up (2019)

Officieel: Tesla Cybertruck pick-up (2019)De Tesla Cybertruck is een elektrische pick-up truck met een extreem futuristisch vormgeving.

Desondanks we nog steeds op de productie(modellen) van de Model Y, Roadster en Semi wachten heeft Elon Musk zojuist de Cybertruck voorgesteld op een eigen event in California. Neen, dit is geen concept of vreemde stijlstudie, het is een “unieke creatie” maar dat had je zelf ook al door. De gebruikte materialen zijn ijzersterk waardoor de Tesla Cybertruck tegen een stootje, krasje en zelfs 9mm kogelinslagen kan.

Tesla zal drie uitvoeringen van de Cybertruck aanbieden. De basisversie (één elektromotor, achterwielaandrijving) kost in Amerika ongeveer 40.000 dollar en geraakt 400 km ver, in ruil voor 50.000 dollar geraak je 480 km ver en heb je vierwielaandrijving (twee elektromotoren).

De topversie heeft 800 km rijbereik én doet dankzij drie elektromotoren 0-100 km in 2,9 seconden, zéér indrukwekkend voor een pick-up die achterin tot 1,5 ton kan verplaatsen plus meer dan 3500 kg sleepvermogen! Ook qua afrijhoek, oprijhoek en doorwaadhoogte maakt de Tesla Cybertruck indruk.

Het segment van de pick-ups is in Amerika het grootste waardoor een potentieel succesverhaal zich aandient als Musk de hondstrouwe Dodge, Ford en Chevrolet rijders kan overtuigen, in Europa zal de focus logischerwijs meer op de Model 3 en Model Y liggen.

De eerste Europese exemplaren worden eind 2021 geleverd, in Amerika starten ze begin 2021. Je interesse kenbaar maken én een voorschot (100 euro) storten kan reeds via de website.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...