Officieel: Tesla Semi vrachtwagen (2019)

Officieel: Tesla Semi vrachtwagen (2019)Na zuiver elektrische personenwagens heeft Tesla met Semi nu ook een zuiver elektrische vrachtwagen!

Al geruime tijd gaat het gerucht dat de hippe autobouwer uit California zich op termijn ook op vrachtwagens zou smijten, nu komt Tesla naar buiten met officiële informatie en details over de Semi. Deze is een zuiver elektrische vrachtwagen die tegen 2019 van de band moet rollen, voor 5.000 dollar staat je naam reeds bovenaan de lijst!

De Tesla Semi is een echt werkpaard met een maximaal laadvermogen van 36 ton én een actieradius van ruim 800 km voor de krachtigste versie. Daarnaast is er ook een instapper met 500 km rijbereik. Vier elektromotoren leveren hun vermogen (ongeveer 1.000 kWh) aan de vier achterste wielen van de vrachtwagen, zonder oplegger kan deze de 0-100 km/u sprint voltooien in amper 5 seconden. Mét oplegger zou het ongeveer vier keer zo snel duren, nog steeds een indrukwekkende prestatie.

Qua techniek deelt de Semi heel wat gadgets, veiligheidssystemen en rijhulpsystemen met de Model S en Model X zoals de Enhanced Autopilot die (semi) autonoom kan rijden. Voor een snelle laadbeurt kan de Tesla Semi terecht bij de nieuwe Megacharger laadstations, in 30 minuten zou je zo een rijbereik van 450 km kunnen verkrijgen.

De centrale zitpositie – zoals een McLaren F1 – is binnenin een leuke feature, het ontbreken van een slaapcabine is misschien wat minder voor de vrachtwagenchauffeur van de toekomst. Die krijgt veel schermen in een minimalistisch dashboard dat allerhande informatie bevatt zoals camerabeelden die de zijspiegels vervangen. Nog innovatieve eigenschappen van de Tesla Semi zijn de ijzersterke voorruit en de slimme software die het mogelijk maakt om met meerdere Semi’s veilig in colonne te rijden!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...