Officieel: Tesla Roadster (2020)

Officieel: Tesla Roadster (2020)Tesla maakt niet enkel werk van een zuiver elektrische vrachtwagen, ook een nieuwe Roadster staat in de stijgers mét ongelofelijke prestatiecijfers!

Na de eerste generatie Tesla Roadster – die de technische knowhow van de Model S bevatte – krijgen we in 2020 een nieuwe dakloze bolide. Net zoals de rest van het Tesla gamma is de nieuwe Roadster zuiver elektrisch aangedreven, wie geen fan van wapperende haren is kan het dak ook gewoon laten zitten en met een coupé door het leven gaan.

CEO Musk schuwt de grote woorden niet bij de eerste presentatie die behoorlijk onverwacht was, zo krijgt de vierwielaangedreven Roadster een accu van 200 kWh, goed voor 10.000 Nm. Die biedt een actieradius van 1.000 km (op papier), topsnelheid van 400 km/u én kan je 0-100 afleggen in 1,9 seconden! Daarmee moet hij de snelste wagen ter wereld worden, te danken aan drie (!!) elektromotoren. Behalve supersnel moet hij ook praktisch zijn met vier zitplaatsen (2+2 configuratie) en voldoende kofferruimte.

In Amerika hanteert Tesla een richtprijs van 200.000 dollar, wie nu reeds 50.000 dollar op tafel legt staat alvast op de lijst. Wil je écht iets uniek kan je opteren voor de Founders Series en 250.000 dollar storten, maximaal 1.000 stuks zullen hiervan gebouwd worden. Per direct een ideale manier om snel wat geld op te halen om de productie van de Model 3 te ondersteunen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...