Officieel: Tesla Roadster 3.0

Tesla Roadster 3
Nieuwe batterijtechnologie zorgt bij de Tesla Roadster 3.0 voor een rijbereik van ruim 600 kilometer.

Er is nog een en ander nodig om de elektrische wagen volledig van de grond te krijgen, maar de batterijtechnologie gaat gelukkig elke dag vooruit. Een knap voorbeeld is de Tesla Roadster 3.0. Geen grote esthetische wijzigingen, maar een volledig nieuw lithium-ion batterijpakket met een capaciteit van zo’n 70 kWh vergroot volgens schattingen het rijbereik met 40 à 50 procent. De batterij is ongeveer even groot als de originele, maar neemt 31% meer energie op.

Naast de update aan de batterij krijgt de wagen opgewaardeerde lagers en modernere banden met lage rolweerstand. Een aerokit zorgt tot slot voor een verlaging van de weerstandscoëfficiënt van 0,36 tot 0,31. Resultaat van dit alles: een Tesla Roadster met een rijbereik tot maar liefst + 640 km.

Klinkt dat ongeloofwaardig? Tesla plant begin volgend jaar een roadtrip van San Francisco naar Los Angeles om haar woorden sterk te maken. De technologie ondergaat momenteel nog de laatste testen, maar Tesla hoopt vanaf de lente bestellingen op te nemen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...