Officieel: Tesla Model Y (2019)

Na de S, X en 3 lanceert Tesla nu de compacte Model Y die nog steeds voorzien is van een elektrische aandrijflijn!

Na de Model S berline, Model X SUV en compacte Model 3 berline haalt de Amerikaanse pionier op vlak van elektrische wagens nu het doek van de Model Y. Tezamen vormt dat S3XY (lees: sexy), iets dat je in het sobere autoland niet snel ziet.

De Tesla Model Y deelt heel wat met de recent gelanceerde Model 3 maar profiteert van een hogere zitpositie, goede zichtbaarheid rondom en zal optioneel te verkrijgen zijn met 7 zitplaatsen. Gekke vleugeldeuren zoals bij de Model X zijn er hier niet bij, wel is er een reusachtig panoramisch zonnedak dat de nodige lichtinval geeft. Binnenin prijkt er bovendien enkel een grote 15” tablet dat dienst doet als algemeen controlepaneel én infotainmentsysteem.

Net als de Model 3 wordt de Model Y leverbaar in een Standard Range, Long Range, Dual-Motor All-Wheel Drive en Performance uitvoering waarbij het rijbereik schommelt tussen 350 km en 540 km. De potente Performance versie doet 0-100 km/u in 3,7 seconden en haalt een topsnelheid van 241 km/u! Laden kan aan alle gekende laadpalen én het nieuwe Supercharger netwerk!

Midden 2020 verwacht Tesla om de eerste Model Y’s in Amerika te kunnen leveren waarbij er – zoals bij de Model 3 – eerst voorrang gegeven wordt aan de duurdere uitvoeringen, later (vermoedelijk pas 2022) volgt dan ook opnieuw een instapversie aan 39.000 dollar.

Via de webshop kan je de Model Y alreeds (voor)bestellen in België, momenteel aan minimaal 56.000 euro (Long Range)!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...