Officieel: Tesla Model S Plaid facelift (2021)Aan de buitenzijde bespeuren we niet veel nieuws, aan de binnenkant kan de Tesla Model S facelift wel met de nodige nieuwigheden pronken! Inclusief een 1.100+ pk sterke Plaid topversie!

Gezien de hype rond de Tesla Model 3 (en technisch gerelateerde Model Y crossover) was de Model S luxeberline ietwat op de achtergrond geraakt. Tesla zet dat nu recht met een doorgedreven Plaid update. Aan de buitenzijde bemerken we naast nieuwe wielen, bumpers en velgen enkele subtiele wijzigingen. Al zouden die wel een gunstige invloed hebben op de stroomlijn en daardoor ook het verbruik.

Binnenin zijn de verschillen een pak duidelijker bij deze Tesla Model S. Zo werd het 17” infotainmentsysteem gedraaid (nu horizontaal ipv verticaal) én opgewaardeerd met heldere kleuren en krachtige processoren. Wie wil kan in alle comfort genieten van kwalitatief audiosysteem (960W) met 22 luidsprekers en actieve ruisonderdrukking.

Eveneens gloednieuw is het stuurwiel. Niet meer rond maar eerder vierkant én het kan zo uit een racewagen komen. De achterbank werd ook opnieuw ontworpen met meer been/hoofdruimte voor drie inzittenden. De uitklapbare armsteun biedt naast opbergruimte ook een draadloze lader!

De mogelijkheden van de semi-automatische rijhulp Autopilot werden nogmaals uitgebreid. Het is wachten op de juridische toestemming om dergelijke technologie écht te gaan gebruiken maar Tesla is er klaar voor!

De Tesla Model S facelift komt in drie versies. Een Long Range (663 km rijbereik), een 1.020 pk sterke Plaid (628 km rijbereik) en Plaid+ (840 km rijbereik). De Tesla Model S Plaid’s kunnen in 2,1 seconden naar 100 km/u knallen en bereiken pas bij 320 km/u hun topsnelheid. Waanzin!

Vanaf 89.990 euro

De vernieuwde Tesla Model S kan je reeds bestellen als Long Range (vanaf 89.990 euro) en Plaid (vanaf 119.990 euro), de eerste Belgische leveringen zijn voorzien tegen september. De Tesla Model S Plaid+ topversie (vanaf 139.990 euro) wordt “eind 2021” verwacht.