Leveringen Tesla Model Y van start!

Leveringen Tesla Model Y van start!De eerste Tesla Model Y’s zijn afgeleverd!

Goed nieuws vanuit Fremont (Tesla Gigafactory in Nevada, USA), daar zijn namelijk de eerste Model Y’s afgeleverd aan (ongetwijfeld zeer enthousiaste) klanten. Initieel gingen de eerste exemplaren pas tegen eind 2020 geleverd worden maar de Amerikaanse autobouwer zit duidelijk – véél – voor op schema.

Duidelijk hebben ze de nodige lessen getrokken uit de productie van de (technisch gerelateerde) Model 3 waarbij de productie een pak moeilijker – inclusief lange wachttijden – van start ging. Na verloop van tijd zal de Model Y ook in China van de band rollen net zoals in de toekomstige Europese Gigafactory die momenteel in Berlijn (Duitsland) opgetrokken wordt.

De Tesla Model Y crossover deelt ongeveer 75% van zijn onderdelen/componenten met de Model 3 berline maar komt net wat functioneler/praktischer voor de dag gezien de verhoogde koetswerkbouw en extra binnenruimte. In tegenstelling tot de 3 is de Y ook leverbaar met zeven zitplaatsen, hippe vleugeldeuren zoals bij de Model X zijn hier niet aanwezig.

Momenteel kan je enkel een Model Y in de Dual Motor All-Wheel Drive specificatie bestellen, de krachtige (en duurdere) variant met twee elektromotoren (= vierwielaandrijving), premium interieur en premium geluidssysteem. Dankzij een 72.5 kWh batterij moet het rijbereik op ongeveer 500 km liggen terwijl je met een 0-100 chrono van 5 seconden en 200+ km/u topsnelheid ook niets te klagen hebt. De productie van de Model Y in “Standard Range” specificatie (met minder rijbereik en een lagere prijs) staat maar begin 2022 op de planning.

De eerste Europese exemplaren van de Molde Y worden begin 2021 verwacht. In België kan je een Model Y bestellen vanaf 63.000 euro (Long Range) of 70.000 euro (Performance).

Lees hier onze rijtest met de Tesla Model 3 Performance!
Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S 100D!
Lees hier onze rijtest met de Tesla Model X P100D!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...