Officieel: Tesla Model S Plaid (2020)

Officieel: Tesla Model S Plaid (2020)Tesla heeft een nieuwe (en 1.100 pk sterke) Model S Plaid topversie!

Bij een elektrische wagen wil je voornamelijk “zo ver mogelijk” geraken met een volle batterijlading, anderzijds heeft elk automerk wel een sportieve topversie in de aanbieding. Zo was er al een Tesla Model S Performance (P100D voordien) … die nu stevig overklast wordt door de nieuwe Model S Plaid topversie!

We moeten nog wachten tot (eind) 2021 alvorens de nieuweling leverbaar zal zijn maar de specificaties zijn waanzinnig (zacht uitgedrukt). Zo is de Tri-Motor All-Wheel Drive aandrijflijn (vierwielaandrijving + drie elektromotor) goed voor 1.100 pk (!) en daarmee kan je 0-100 trekt in 2,1 seconden en een topsnelheid van 320 km/u (!) kan halen. Een rondje op het circuit van Laguna Seca zou in 1min30 lukken … wat even snel is als een 911 (991) GT3 RS!

De actieradius schommelt rond 840 km … maar Tesla verklapt nog niet hoe groot de batterijpack zal zijn, de huidige Model S moet het doen met 100 kWh. Geruchten gaan van 120, 135 tot zelfs 200 kWh! De nieuwste versie van de Supercharger laadpalen is hier alvast op voorzien.

Behalve een (zéér) potente aandrijflijn krijgt de Tesla Model S Plaid een aangepast onderstel (chassis), grotere spoorbreedte, aangepast rubber, krachtige remschrijven en ongetwijfeld enkele visuele updates. Toch ligt het allemaal zich dicht bij de reguliere Model S Long Range en Model S Performance.

De nieuwe Model S Plaid staat reeds in de Belgische Tesla configurator aan minimaal 139.990 euro.

Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S Long Range!
Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S Performance!

Officieel: Tesla Model S Plaid (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...