Officieel: Tesla Model 3 update (2020)

Officieel: Tesla Model 3 update (2020)De Tesla Model 3 is nog beter geworden!

Dankzij de doordachte basisarchitectuur kan Tesla relatief gemakkelijk via over-the-air updates de software van haar wagens (Model S, Model X en Model 3) aanpassen en zo nieuwe functionaliteit toevoegen of bepaalde dingen verbeteren. Iets dat de Amerikaanse autobouwer frequent doet, de ene keer al wat ingrijpender dan de andere keer. Via de laatste changelogs zien we dat de Model 3 vanaf heden verkeerslichten kan herkennen (en daarmee rekening houden) en dat je een melding krijgt via de app wanneer je de deur/koffer meer dan 10 minuten laat openstaan.

Nu gaat Tesla een stap(je) verder en trakteert de toegankelijke Model 3 op een kleine update. Zo zijn werden de 18”, 19” en 20” velgen opgefrist en doet de zuiver elektrische berline het nu met zwarte zijspiegel/raamomlijstingen. Binnenin werd de middentunnel opgewaardeerd (nu zonder shiny pianolak) en zou de materiaalkeuze/kwaliteit op een hoger niveau staan.

Echt interessant is de toegenomen actieradius (die alreeds méér dan prima was) dankzij updates inzake energiebeheer/batterijmanagement. De Tesla Model 3 Standard Range Plus geraakt nu 430 kilometer ver (voordien: 409 km), de Model 3 Long Range haalt 580 kilometer (ipv 560 km) en bij de Model 3 Performance topversie zou 567 kilometer (ipv 530 km) mogelijk moeten zijn. Die laatste doet nu ook maar 3,3 seconden over de 0-100 sprint, dat is 0,4 seconden sneller.

De prijzen blijven echter gelijk, zo vraagt Tesla respectievelijk 48.800 euro (Standard Range Plus), 58.300 euro (Long Range) of 63.900 euro (Performance). De eerste exemplaren van de vernieuwde Model 3 komen nog voor het jaareinde, midden 2021 moet de technisch gerelateerde … en vooral iets praktischere Model Y crossover beschikbaar zijn.

Lees hier onze rijtest met de Tesla Model 3 Performance!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...