Belgische prijs Tesla Model 3 daalt tot 47.800 euro (2019)

Belgische prijs Tesla Model 3 daalt tot 47.800 euro (2019)Tesla lanceert een goedkope(re) instapversie van de Model 3 die nog steeds 415 km ver geraakt.

Sinds de aankondiging van de Model 3 is er veel te doen om de basisprijs van de “meest toegankelijke elektrische premiumauto”, CEO Musk had namelijk gezegd dat deze rond de 35.000 dollar ging liggen. Wel na aftrek van diverse belastingvoordelen én besparingen op onderhoud en brandstof, de kans was ook klein dat de Europese evenknie aan 35.000 euro verkocht ging worden.

Sinds begin dit jaar is de Model 3 aanwezig in België, tenzij in de krachtige Dual Motor All-Wheel Drive uitvoeringen waarbij het prijskaartje op minimaal 58.300 euro (Dual Motor All-Wheel Long Range) en 68.200 euro (Dual Motor All-Wheel Performance) lag. Nu de leveringen vlot lopen en alle wachtenden (bijna) hun Tesla hebben ontvangen lanceert de Amerikaanse EV pionier een instapversie van de Model 3 die “Standard Range Plus” gedoopt werd. Of ze daarmee de deur openlaten voor een nog goedkopere “Standard Range Normal” of “Standard Range Small” uitvoeringen is niet direct duidelijk.

De Tesla Model 3 Standard Range Plus haalt een rijbereik (WLTP) van 415 km terwijl het prestatiepotentieel zeker aanwezig blijft met een 0-100 sprint in 5,6 seconden en topsnelheid van 225 km/u. Deze achterwielaangedreven Model 3 krijgt een “gedeeltelijk premium (zwart) interieur”, 18” Aero velgen, Solid Black koetswerkkleur en het Autopilot systeem. Voor de Geavanceerde Autopilot (dé versie met alle toeters en bellen die je wil hebben) moet je bijbetalen net zoals voor een kleurrijke lak, witte interieurbekleding of knappe 19” velgen.

Bestellingen worden vanaf NU opgenomen via je favoriete Tesla verkooppunt of de website, leveringen zijn voorzien voor de zomer.

Lees hier alles over de Tesla Model 3!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...