Tesla wil Europese Gigafactory + lokale ontwikkelingsteams

Tesla start Europese productie in TilburgNaast de huidige fabriek in Tilburg (NL) zoekt Tesla in Europa naar een nieuwe Gigafactory voor de batterijproductie. Europese ontwikkelingsteams zouden eveneens op de planning staan.

Momenteel ligt de eerste – en enige – Tesla Gigafactory in de Nevada woestijn maar om de stevige groei qua verkoop van elektrische wagens zoals de Model S en Model X goed de baas te kunnen kijkt CEO Musk alweer verder. Zeker met de immense belangstelling voor de compacte(re) Model 3 die we tegen 2018/2019 in Europa mogen verwachten. Tegen 2018 moet de Gigafactory I op volle toeren draaien en geplande jaarlijkse batterijproductie van 35 gigawattuur halen.

Een extra Gigafactory (150 voetbalvelden groot, mét zonnepanelen bedekt) moet er sowieso bijkomen en daarvoor werd er gekeken naar Europa. Niet enkel Vlaanderen passeerde op de shortlist, ook Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje zouden graag deze hoogtechnologische productiefaciliteit in hun regio’s zien verschijnen. Momenteel heeft enkel Nederland het geluk met de Tesla assemblagefabriek – mét overdekte racebaan – in Tilburg.

Naast reusachtige batterijfabrieken wil Tesla haar ontwikkelingsteams uitbreiden, zo werd recentelijk het Duitse Grohmann overgenomen en omgedoopt tot Tesla Advanced Automation Germany. Grohmann was specialist in geautomatiseerde productie, niet onlogisch met Tesla’s doelstelling om tegen 2018 ongeveer 500.000 wagens per jaar te bouwen.

Naast Grohmann verwachten we dat de Amerikaanse elektrische autobouwer in de komende maanden en jaren nog wel enkele specifieke bedrijven zal overnemen. In Groot-Brittanië zouden ze dan weer een ontwikkelingscentrum willen bouwen, dit hebben de Britten grotendeels te danken aan hun hightech auto-industrie en grote ervaring in de F1.

Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S!
Lees hier onze rijtest met de Tesla Model X!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...