Preview: Nissan Qashqai (2021)Nissan is bijna klaar met de derde generatie Qashqai SUV.

De lancering van de eerste generatie Qashqai (2006) was ook voor Nissan een berekende gok, toch hadden ze niet durven dromen dat vijftien jaar later de teller op méér dan drie miljoen verkochte Europese exemplaren zou staan! Daarbij zit de tweede generatie Qashqai uit 2013 natuurlijk meegerekend.

Tegen de lente van 2021 wil Nissan de nieuwe Qashqai lanceren die opnieuw in Sunderland gebouwd zal worden. Om onze interesse te wekken geven ze nu al wat informatie vrij tezamen met officieel beeldmateriaal .. van een stevig gecamoufleerd prototype.

De nieuwe Nissan Qashqai krijgt iets grotere buitenafmetingen om enerzijds extra binnenruimte te krijgen en anderzijds het verschil met de nieuwe Juke te vrijwaren. Onderhuids opteren de Japanners – in primeur – op het CMF-C platform wat een gunstige invloed zou hebben op een (zeer beperkte) gewichtstoename.

De dieselmotor zal volledig verdwijnen in de Qashqai, de nieuwe 1.3-liter benzine viercilinder (met 138 pk of 155 pk) blijft mooi op post maar krijgt 12V mild hybride ondersteuning mee. Gloednieuw is de e-Power techniek (180 pk) waarbij de compacte SUV aangedreven wordt door een elektromotor .. die op zijn beurt energie krijgt van de 1.3-liter viercilinder (die functioneert als range-extender dus). Zuiver elektrisch heeft Nissan de Ariya SUV in de aanbieding.

Op vlak van rijhulp wil Nissan de ProPilot technologie (combinatie van adaptieve cruise control en Lane Keep Assist) verbeteren én gebruik laten maken van navigatiedata.

Lees hier onze rijtest met de Nissan Qashqai 1.5 dCi 115 pk DCT!
Lees hier onze rijtest met de Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 160 pk DCT!