Video: CarWOW test de Mercedes-AMG GT Black Series (2020)Rijdt de Mercedes-AMG GT Black Series zo goed/extreem als hij visueel doet uitschijnen?

In ruil voor ongeveer 135.000 euro kan je bij Mercedes alreeds een (opgefriste) AMG GT met 530 pk ophalen … waar wie écht het beste van het beste wil moet proberen zo’n AMG GT Black Series zien te bemachtigen. Gezien het prijskaartje van gemakkelijk 340.000 euro (vanafprijs) en de zeer gelimiteerde productie (slechts een handvol Belgische exemplaren) is dat gemakkelijker dan gezegd, als het lukt heb je wel een straatlegale AMG GT3 racewagen.

Onze Britse collega Mat Watson van CarWOW mocht – tezamen met de internationale media – alreeds even van (zeer) dichtbij kennismaken met de AMG GT Black Series op de Lausitzring (Brandburg, Duitsland). Daar kon hij niet enkel de andere Black Series derivaten terugzien, hij mocht zich ook laten gaan op het circuit om na te gaan of de extreme vormgeving, extreme aërodynamica en extreme configuratie van de 4.0-liter V8 een aantrekkelijk totaalconcept bieden. Met maar liefst 730 pk / 800 Nm op de achteras mag dat geen probleem zijn… Benieuwd of de Porsche 911 GT2 RS en McLaren 765LT even enthousiast zijn!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT C Roadster!

Nog méér AMG GT Black Series video’s: