Video: CarWOW test de Mercedes EQC SUV (2019)

Video: CarWOW test de Mercedes EQC SUV (2019)Is de Mercedes EQC SUV klaar om de strijd aan te gaan met de gevestigde – elektrische – waarden?

Bijna drie jaar na de presentatie van de EQ Concept staat Mercedes nu écht klaar voor een doorgedreven elektrificatie van haar brede gamma. De EQC SUV mag de spits afbijten, vooraleerst als EQC400 4Matic met een 400 pk sterke elektromotor, 80 kWh batterij en autonomie van 400 km. Uiteraard voorzien van een hoogwaardige afwerking, hightech gadgets/rijhulpmiddelen en een comfortabel rijgedrag zoals het een volwaardige Mercedes betaamt. De jouwe vanaf 80.000 euro.

Met de EQC komt Mercedes – relatief laat – meespelen in het segment van de zuiver elektrische luxe-SUV’s met ondermeer de Audi e-tron, Jaguar I-Pace en de Tesla Model X trendsetter. Kan de eerste zuiver elektrische wagen van Mercedes een vuist vormen tegen de gevestigde waarden? Matt Watson, onze enthousiaste collega van CarWOW kon de EQC alreeds rijden – net zoals Jay Leno – en neemt ons mee doorheen zijn bevindingen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...