Video: CarWOW test de nieuwe Mercedes GLB (2020)

Video: CarWOW test de nieuwe Mercedes GLB (2020)De stoere Mercedes GLB crossover is praktischer en ruimer dan je zou denken.

Anno 2020 is er geen gebrek aan diverse praktische, functionele, stoere, kleurrijke en zelfs sportieve SUV’s, zelfs de gammafolder van Mercedes biedt al tientallen (moderne) mogelijkheden. Beginnen doet Das Haus met de GLA (op basis van de A-Klasse, vanaf 35.695 euro) en na een lange tocht doorheen het voltallige alfabet komen ze bij de GLS (op basis van de S-Klasse, vanaf 88.451 euro). Allemaal vrij logisch … tot wanneer je de nieuwe Mercedes GLB (vanaf 37.510 euro) van dichterbij bekijkt.

Naamkundig gezien deelt deze geblokte crossover het nodige met de B-Klasse MPV al zijn de buitenafmetingen (en laadvolume) groter dan bij de hoger gepositioneerde GLC. Én kan je een zevenzits GLB configuratie krijgen terwijl hij als sportieve GLB35 AMG ook het gat van de onbestaande B35 AMG of B45 AMG invult.

Moet je de GLB nu zien als een functionele GLA uitvoering, praktisch(er) alternatief voor de GLC of een mini-GLS? Onze Britse collega Mat Watson van CarWOW zocht het voor ons even uit.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...