Officieel: Mercedes-AMG GT Coupe + AMG GT Roadster update (2020)

Officieel: Mercedes-AMG GT Coupe + AMG GT Roadster update (2020)Mercedes schrapt de AMG GT S maar geeft de AMG GT een vermogensupgrade tot 530 pk!

Terwijl de 730 pk sterke AMG GT Black Series momenteel met alle aandacht gaat lopen (inclusief het gepeperde prijskaartje) vergeet Mercedes het reguliere AMG GT gamma gelukkig niet. Tot voor kort moest de “basisversie” het doen met 476 pk met daarboven een AMG GT S (510 pk), de 4.0-liter V8 wordt nu minstens 530 pk sterk in de basisversie en de S verdwijnt. Dit zowel voor de AMG GT Coupé als dakloze AMG GT Roadster.

Behalve een brok meer vermogen (+54 pk) wordt de basisuitrusting ook aangedikt met ondermeer de AMG Ride Control (adaptieve dempers), elektronisch sperdifferentieel op de achteras en krachtige remmen (met rode remklauwen). Wie wil kan vanaf heden ook opteren voor de sinistere Night Edition met zwarte accenten, getinte ramen, koolstofvezel dak en 19”/20” velgen.

Tegen november moet de opgefriste Mercedes-AMG GT in de Das Haus verdeeldunten staan, reken op een vanafprijs van ongeveer 124.000 euro (119.080 euro in Duitsland met 16% btw).

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT Coupé!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT C Roadster!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...