Officieel: Audi RS Q3 + RS Q3 Sportback (2019)

Officieel: Audi RS Q3 + RS Q3 Sportback (2019)Na de toevoeging van een blitse Q3 Sportback koetswerkvorm lanceert Audi nu ook de krachtige RS Q3 derivaten met 400 pk!

Zelfs vlak na het Autosalon van Frankfurt (met ondermeer de RS6 Avant, RS7 Sportback en … A1 Citycarver) blijft Ingolstadt ons bestoken met interessante nieuwigheden. Zo komt Audi opnieuw met een krachtige RS Q3 naar buiten, ook de recent gelanceerde en coupé-achtige Q3 Sportback geniet per direct van eenzelfde make-over.

In analogie met de RS3 en TT RS rekenen de nieuwe RS Q3’s op de befaamde 2.5-liter vijfcilinder TFSI benzinemotor met 400 pk en 480 Nm. Steeds in combinatie met de zeventraps S-Tronic automaat en intelligente quattro vierwielaandrijving. Goed voor een 0-100 chrono van 4,5 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. Tenzij je extra geld op tafel legt om tot 280 km/u te gaan!

Zoals steeds zijn er diverse rijmodi (Auto, Dynamic, Comfort, Efficiency en Individual) beschikbaar met elk hun gemoedsrust qua stuurgevoel, gasrespons, soundtrack en schakeltijden. Net zoals de eerdergenoemde RS6 en RS7 krijg je bij de RS Q3 ook een RS1 en RS2 modi die je naar hartenlust kan configureren én snel oproepen – via het stuurwiel – wanneer nodig.

De RS Q3 en RS Q3 Sportback genieten tevens van de klassieke RS look & feel: stoere grille, brede heupen, chroom accenten rondom, blitse velgen (20” standaard, 21” optioneel) en twee ovalen uitlaatmonden. Binnenin draait het dan weer om chroom, koolstofvezel, contrasterende rode stiknaden en héél véél alcantara. De funky Kyalami Green koetswerkkleur is hier exclusief aanwezig.

Net voor de jaarwisseling worden de eerste exemplaren geleverd, voor een eerste kennismaking (wereldpremière?) kan je terecht op de Zoute Grand Prix 2019 in Knokke midden oktober! Prijzen volgen later.

Een kwartier genieten van bewegende RS Q3 beelden?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...