Officieel: Audi Q3 Sportback (2019)

Officieel: Audi Q3 Sportback SUV (2019)Audi tovert een gloednieuwe Q3 Sportback uit haar hoed!

We hadden eigenlijk hier een Q4 verwacht maar die type-aanduiding gaat Audi voorbehouden aan een zuiver elektrische e-tron variant in de nabije toekomst. En met de reguliere A3 Sportback maakt de Duitse premiumconstructeur uit Ingolstadt het er ook niet gemakkelijker op. Maar als de consument SUV’s wilt dan krijgt ze die toch gewoon?

Kort door de bocht zou je kunnen stellen dat de Q3 Sportback gewoon een zoveelste crossover is al komt Audi meespelen in een nichesegment van de compacte SUV Coupé. In vergelijking met de Q3 SUV is de Q3 Sportback 16 mm langer dankzij grotere bumpers, wel is de nieuweling bijna 3 cm lager doet hij het met een aflopende daklijn. De grille lijkt ook net wat meer uitgesproken wat de Q3 Sportback karakter schenkt, standaard monteert Audi 17” lichtmetalen velgen die desgewenst oplopen tot 20”.

Het interieur van de Q3 Sportback is zo goed als identiek aan dat van de Q3 SUV al zal je hier achteraan wel wat minder hoofdruimte hebben. De driedelige achterbank kan je verschuiven (13 cm) en zo een keuze maken tussen been- of kofferruimte (530 liter tot 1.400 liter). De afwerkingskwaliteit en materiaalkeuze staat logischerwijs op punt zoals het een Audi betaamt en ook qua gadgets, rijhulp, connectiviteit en veiligheid staan alle moderne toeters en bellen paraat (al dan niet via de optielijst).

Initieel zal Audi de Q3 Sportback lanceren als 45 TFSI (2.0-liter viercilinder benzine, 290 pk, vierwielaandrijving) en 35 TDI (2.0-liter viercilinder diesel, 150 pk, voorwielaandrijving), beiden rekenen op zeventraps S-Tronic automaat. Later volgen er nog andere (handgeschakelde) motoren die gekoppeld worden aan een 48V mild hybrid systeem. De kans dat er ooit een SQ3 Sportback het daglicht ziet is reëel.

De Audi Q3 Sportback is leverbaar vanaf de herfst in ruil voor minimaal 38.600 euro (35 TDI) of 48.350 euro (45 TFSI) wat ongeveer 1.500 euro meer is ten opzichte van de Q3 SUV. Snelle beslissers kunnen bovendien opteren voor een exclusief lanceringsmodel met de blitse Edition One Dew Silver of Edition One Mythos Black lakkleuren en royale(re) basisuitrusting.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...