Officieel: Audi A1 Citycarver (2019)

Officieel: Audi A1 Citycarver (2019)Met de stoere Audi A1 Citycarver ben je klaar voor een portie stedelijk avontuur!

Van een Q1 SUV is er momenteel nog geen sprake, toch lanceert Audi nu al een ruigere versie van de nieuwe A1 Sportback die wonderbaarlijk genoeg niet als A1 Allroad door het leven gaat. De A1 Citycarver doet het namelijk zonder quattro vierwielaandrijving en dat is blijkbaar essentieel voor die benaming.

De A1 Citycarver benadrukt zijn (haar?) avontuurlijke inborst met de grotere bodemvrijheid van 4 centimeter, achthoekige grille (à la Q2, Q3 en consoorten), bodembescherming, contrastende kleurstellingen (met ondermeer een zwart dak en zwarte accenten) en een subtiele spoiler. Grote velgen (minimaal 16”) maken het geheel af alvorens je naar hartenlust kan personaliseren.

Binnenin bespeuren we geen ingrijpende nieuwigheden, wel is de Virtual Cockpit standaard net zoals – opnieuw – kleurrijke accenten. Elke A1 Citycarver is eveneens voorzien van de hoge afwerkingsgraad en via de optielijst kan je beroep doen op vele hoogtechnologische gadgets (connectiviteit, veiligheid, rijhulp, …). In de koffer is er plaats voor 335 liter bagage die er véél meer kunnen worden als je de achterbank plat legt.

Ingolstadt hult zich in stilzwijgen als het gaat omtrent het A1 Citycarver motorengamma al vermoeden we hier een soortgelijk aanbod als bij de A1 Sportback. Wel benadrukken ze het optionele Dynamic pack waarmee je rode remklauwen, 18” velgen, Drive Select en een instelbaar onderstel krijgt.

Vanaf augustus kan je de A1 Citycarver bestellen, eerste leveringen zijn een feit deze herfst. Prijzen volgen later, wij zouden alvast 24.000 euro bijeen sparen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...