Officieel: Audi RS Q3 Performance [367 pk / 465 Nm]

Officieel: Audi RS Q3 Performance [367 pk / 465 Nm]Na de RS6 Avant en RS7 Sportback krijgt ook de kleine Audi RS Q3 een extra krachtige Performance uitvoering!

De Audi Q3 is een populaire crossover die het behoorlijk goed doet op onze markt met zijn efficiënte diesel- en benzinemotoren, daarnaast is er ook die sportieve RS Q3 met zijn 340 pk sterke vijfcilinder (dé specialiteit van het huis) uit ondermeer de RS3 Sportback! De Q3 was overigens ook de eerste SUV uit Ingolstadt die de magische RS letters opgespeld kreeg. Nu is er klaarblijkelijk nog wat ruimte want de RS Q3 komt naar het Autosalon van Genève met een aangescherpt uiterlijk en krachtiger innerlijk.

De 2.5-liter TFSI benzinemotor levert in de Audi RS Q3 Performance een niet onaardige 367 pk en 465 Nm, daarmee is de hippe crossover in staat om de nul-naar-honderd sprint te voltooien in exact 4,4 seconden. Wanneer er 270 km/u verschijnt op het digitale display heb je de topsnelheid bereikt! Dit allemaal bij een normverbruik van 8,6 liter benzine en een CO2 uitstoot van 203 g/km.

Deze sportieve Q3 vertrouwt op permanente vierwielaandrijving (“quattro”) en een bijgeschaafde zeventraps S-Tronic automaat met dubbele koppeling. Naast specifiek 20″ lichtmetaal uit de RS catalogus en een verlaagde ophanging volgt Audi het gekende RS Performance recept: wat strakke accenten in het glossy zwart, chroom, alcantara of titanium, een exclusief voorbehouden koetswerkkleur (Ascari Blue Metallic), rode remklauwen en een sportievere interieursfeer. Dat verkrijgen de Duitsers met strakzittende sportzetels met de befaamde honinggraadmotief en een finishing touch met chroom en rood.

De richtprijs voor de RS Q3 Performance ligt op ongeveer €61.000, dat is slechts een fractie duurder dan de reguliere RS Q3 (vanaf €58.710). Bestellen kan zéér binnenkort in het grote dealernet, de eerste leveringen zijn alreeds voorzien tegen het tweede kwartaal van 2016 (= april).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...