Autosalon van Frankfurt 2019: Overzicht en premieres

Autosalon van Frankfurt 2019: Overzicht en premièresDesondanks een resem opvallende afwezigen is het aankomende Autosalon van Frankfurt wederom dé Duitse autohoogmis met tal van premières, nieuwigheden en interessante bezienswaardigheden!

Tezamen met het Autosalon van Parijs (even jaren) probeert het Autosalon van Frankfurt (oneven jaren) het tweede belangrijkste Europese auto-event te zijn na dat van Genève, iets dat de laatste jaren steeds moeilijker en moeilijker wordt gezien de riante lijst met afwezigen.

Gelukkig is de Internationale Automobilausstellung – IAA in de volksmond – sowieso nog de moeite dankzij de stevige inspanningen van de Duitse automerken, de afwezigen investeren hun geld liever in eigen (kleinschalige/goedkopere) evenementen/lanceringen waar ze de media-aandacht beter kunnen “kanaliseren”. Toch is het de moeite om dit jaar nog naar het Autosalon van Frankfurt af te zakken, zeker voor de Porsche Taycan, Audi RS6 Avant, Land Rover Defender en Volkswagen ID3!

Tussen 12 en 22 september is het grote publiek welkom in de Frankfurt Messe voor de 68ste editie van het Autosalon van Frankfurt, voor de journalisten gaan de deuren iets vroeger open. Vorig jaar mochten ze ginds meer dan 1.000 bezoekers, 230.000 vierkante meter en 201 wereldpremières verwelkomen, dit jaar zal het iets minder zijn gezien de afwezigheid van ondermeer de Franse automerken (Citroën, Peugeot, Dacia ..), Aziaten (Nissan, Suzuki, Mazda, Lexus, Mitsubishi, …), FCA groep (Fiat, Ferrari, Abarth, Alfa Romeo, Jeep, …) en enkele klinkende namen zoals Volvo/Polestar, Tesla, Rolls-Royce, Bentley en Aston Martin. Renault is ook een van de afwezigen maar presenteert de nieuwe Captur op een boogscheut van de IAA in een exclusieve “media lounge”.

Frankfurt ligt – relatief gezien – op een boogscheut van België mét stukken snelle Autobahn, anderzijds zijn er vandaag de dag ook vlotte verbindingen met het vliegtuig of de trein. Alle praktische informatie (tickets, openingsuren, …) staat mooi op hun website.

Overzicht nieuwigheden Autosalon van Frankfurt 2019
Alpine B3 Touring
Audi AI:Trail quattro concept
Audi A1 Citycarver
Audi Q3 Sportback
Audi A4 + S4 facelift
Audi A5 + S5 facelift
Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro plug-in hybride
Audi e-tron 50
Audi RS6 Avant
Audi RS7 Sportback (?)
Audi S8
Audi Q7 facelift
BMW 1 Reeks
BMW 8 Reeks Gran Coupé
BMW 3 Reeks Touring
BMW X6
BMW Vision M Next
BMW M4 Coupé Concept (?)
BMW M8 Cabrio + Coupé + Competition
CUPRA Tavascan Concept
Ford Puma
Ford Mondeo Hybrid
Ford Explorer Plug-in Hybrid
Honda e
Hyundai i10
Hyundai i30 N Project C
Hyundai “45” EV Concept
Lamborghini Sian
Land Rover Defender
Mercedes A250e / B250e plug-in hybride
Mercedes A45 AMG
Mercedes CLA45 AMG
Mercedes GLE Coupé
Mercedes EQV
Mercedes EQS Concept
Mercedes GLB + GLB35 AMG
MINI Cooper SE / Electric
Opel Corsa + Corsa-e
Opel Astra facelift
Opel Grandland X Hybrid4
Peugeot 2008 + e-2008
Porsche 911 Carrera (992)
Porsche Macan Turbo
Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid
Porsche Taycan
Seat Mii Electric
Seat Tarraco FR Plug-in Hybrid
Skoda Citigo-e iV
Skoda Superb iV plug-in hybrid
Skoda Superb Scout
Smart EQ facelift
Volkswagen ID3
Volkswagen T-Roc Cabriolet

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...