Officieel: Skoda Kamiq crossover (2019)

Officieel: Skoda Kamiq crossover (2019)Met de Kamiq crossover groeit het SUV gamma van Skoda.

Na de Kodiaq, Kodiaq RS en Karoq in diverse uitvoeringen introduceert Skoda nu de Kamiq in het verhoogde B-segment. Technisch deelt de Kamiq zijn genen met de Volkswagen T-Cross en Seat Arona maar dat zal de pret niet drukken want dergelijke SUV’s blijven waanzinnig populair.

De Skoda Kamiq neemt (uiteraard) de nodige designkenmerken over van de grotere Karoq en Kodiaq, de unieke (tweedelige) lichtblokken met LED dagrijverlichting herkennen we dan weer van de Vision X Concept. Met enkel voorwielaandrijving behoort stevig offroaden niet tot de core business van deze Tsjech maar met wat extra bodemvrijheid (+ 4 cm opzichte van de nieuwe Scala) zijn er wel mogelijkheden.

Binnenin houdt de nieuwe Kamiq er een strakke/moderne sfeer op na met het 9,2” infotainmentsystemen van de nieuwste generatie als multimediale blikvanger, optioneel is er eveneens een digitaal dashboard (Virtual Cockpit) te verkrijgen. Skoda gaat er prat op dat passagiers achteraan meer dan voldoende been/hoofdruimte zullen hebben, in de koffer past er 400 liter bagage. Met de achterbank plat loopt dat op tot net geen 1.400 liter!

Het motorengamma van de Skoda Kamiq omvat vijf (gekende) mogelijkheden, allen voorzien van een turbo. De 1.0-liter TSI driecilinder (95 pk / 175 Nm) is de instapper van dienst, hetzelfde blok komt ook met een 115 pk / 200 Nm versie die je zelfs met de DSG automaat kan combineren. De 1.5-liter TSI (150 pk / 250 Nm) is de topversie en moet dankzij de Active Cylinder Technology cilinderuitschakeling zuinigheid combineren met vlotte prestaties. Dieselen doe je met de 1.6-liter TDI (115 pk/ 250 Nm) terwijl er ook een 1.0-liter G-TEC aardgasversie is (90 pk / 160 Nm).

Naast een resem (gekende/nieuwe) Simply Clever features die het leven aan boord van de Kamiq aangenamer maken voorziet Skoda een breed gamma aan actieve/passieve veiligheidssystemen en hulpmiddelen. Met het Sport Chassis Control sportonderstel ligt de Kamiq 10 mm dichter bij het asfalt en krijg je instelbare dempers (Normal, Sport, Eco en Individual).

De nieuwe Skoda Kamiq beleeft zijn wereldpremière in Genève (7-17 maart), tegen de zomer moet hij bij de lokale verdeler opduiken. Een Belgische prijs volgt later!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...