Officieel: BMW Vision iNEXT Concept (2018)

Officieel: BMW iNEXT Concept (2018)Met de Vision iNEXT heeft BMW haar bouwstenen klaar voor een toekomstige mobiliteitsvisie op vlak van autonoom rijden, doorgedreven connectiviteit en elektrificatie.

Wat in 2007 begon met BMW Project i resulteerde de jaren daarna in een zuiver elektrische i3 (en hybride REX versie) en de futuristische i8 Coupé + i8 Roadster. Op basis van de opgedane kennis willen ze in München opnieuw naar de toekomst kijken, ditmaal met de Vision iNEXT bolide. Momenteel nog voorzien van een Concept achtervoegsel maar tegen 2021 moet er een productiemodel beschikbaar zijn dat in Dingolfing (Duitsland) van de band rolt!

De emissieloze iNEXT is gezegend met een behoorlijk uniek lijnenspel met zeer herkenbare BMW elementen, denk aan de ontbrekende B stijl (à la i3), reusachtige 24” (!!) velgen, tweedelige C-stijl (à la i8 Roadster) en prominente nieren vooraan, de achterzijde toont dan weer sterke gelijkenissen met de i Vision Dynamics Concept uit 2017. Het blauwe accentkleur van BMW i mag hier natuurlijk niet ontbreken, net zoals er binnenin gebruik wordt gemaakt van natuurlijke, moderne en gerecycleerde materialen. Aan ruimte overigens geen gebrek in deze praktische MPV/SUV!

Desondanks de aanwezigheid van software die autonoom rijden perfect mogelijk moet maken (mocht de wetgeving dat ook doen), toch blijft BMW met een Boost of Ease modus trouw aan haar Sheer Driving Pleasure ingesteldheid. Zo kan je, afhankelijk van je mood/ingesteldheid, het stuurwiel toch nog zélf in handen nemen of genieten van de vele schermen/comfortitems die overal in de Vision iNEXT aanwezig zijn. Dankzij geconnecteerde services sta je steevast in contact met al hetgeen je lief is.

De komende jaren zal BMW verder (stevig) investeren in zuiver elektrische wagens met de MINI Electric (2019) en iX3 SUV (2020), erna zal de tijd rijp zijn voor een gloednieuwe generatie Bimmers die voldoen aan de mobiliteitsbehoefte van de toekomstige consument. Misschien zijn die dan wel anders dan we vandaag (nog) gewoon zijn…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...