Officieel: BMW i8 Roadster (2018)

Officieel: BMW i8 Roadster (2018)De gloednieuwe BMW i8 Roadster combineert vanaf volgend jaar het futuristische lijnenspel en de innovatieve hybride aandrijflijn van de i8 Coupé met een heerlijk zomergevoel!

Na twee conceptmodellen en tientallen teasers / spyshots was het vrijwel direct duidelijk dat we op een dag ook een dakloze i8 Roadster zouden krijgen, op het Autosalon van Los Angeles zal BMW de milieuvriendelijke zonneklopper presenteren. Snel een bestelbon tekenen zorgt ervoor dat je tegen de zomer van 2018 van deze BMW i8 Roadster kan genieten.

De i8 Roadster blijft trouw aan de vooruitstrevende architectuur van de i8 Coupé met lichtgewicht materialen zoals koolstofvezel die op hun beurt versterkt werden met kunststof, daardoor komt er slechts 60 kg bij op de weegschaal. De funky vleugeldeuren blijven gewoon van de partij – eyecatchers! – terwijl een stoffen dakconstructie zich weg/tevoorschijn kan toveren in 15 seconden. Dit uiteraard volautomatisch en al rijdend tot maximaal 50 km/u. In open toestand vouwt het dak zich overigens op in een ruimtebesparende (verticale) toestand waardoor er toch nog steeds 100 liter bagage beschikbaar is.

De i8 Roadster mag bij zijn lancering per direct uitpakken met een verbeterde BMW eDrive aandrijflijn en bijhorende batterijen, die laatste groeien van 20 Ah naar 34 Ah met een totale opslagcapaciteit van 11,6 kWh. Daardoor is de elektromotor 12 pk krachtiger als voordien en levert nu maximaal 143 pk aan de achteras, zuiver elektrisch geraak je ongeveer 53 km ver en dit zelfs tot 105 km/u (ipv 70 km/u). De 231 pk sterke driecilinder benzinemotor blijft de voorwielen aandrijven.

Dankzij deze nieuwe batterijcapaciteit voldoet de BMW i8 Roadster aan de nieuwe Belgische fiscale richtlijn van de batterijopslagcapaciteit van “minstens 0,6 kWh per 100 kg”. De BMW i8 Roadster zal – volgens de huidige beschikbare technische info en fiscale richtlijnen – vanaf 2020 98% aftrekbaar zijn, de vernieuwde Coupé geniet van 100% aftrekbaarheid!

Behalve een aangedikte personalisatiecatalogus met ondermeer nieuwe koetswerk/interieurkleuren, interieuruitvoeringen en lichte 20″ velgen siert er vanaf heden Roadster op de C-stijlen achteraan à la de X2 met z’n BMW logo! De basisuitrusting is – naar BMW normen – royaal te noemen met voldoende aandacht voor connectiviteit en rijhulpmiddelen.

Tegen de lente moeten de Belgische prijzen van de BMW i8 Roadster duidelijk zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...