Video: Carfection test de BMW i8 Roadster (2018)

Video: Carfection test de BMW i8 Roadster (2018)In vol ornaat ecologisch van de zomer genieten, het kan met de BMW i8 Roadster sporthybride!

In navolging van de facelift voor de i8 Coupé lanceerde BMW (eindelijk!) ook de dakloze i8 Roadster uitvoering. Die ging namelijk al mee in conceptvorm vanaf de eerste dag maar vond maar zijn weg niet naar de showroom. Nu is dat rechtgezet en de eerste klanten kunnen – in ruil voor minimaal 166.500 euro – in deze hete zomer veelvoudig genieten van hun i8 Roadster!

Henry Catchpole van Carfection neemt ons mee naar het zonnige Spanje voor een eerste kennismaking met de i8 Roadster. Dankzij de superstevige koetswerkbouw met koolstofvezel blijft de unieke vormgeving zo goed als intact, met de vleugeldeuren open (en knappe 20″ lichtmetalen velgen) ziet hij er dakloos misschien zelfs wel NOG beter uit!

Met een volle batterij heb je 374 pk ter beschikking en als je die ietwat rustig aanspreekt zou een zuiver elektrische actieradius van 53 km haalbaar moeten zijn, indien niet springt de 1.5-liter driecilinder (van MINI) wel even bij. Het stoffen dak weet zich in 15 seconden weg te toveren waarna je nog beter kan pronken met de exclusieve hoofddeksels. Tevens doet de BMW i8 Roadster het met een CO2 uitstoot van slecht 46 g/km, goed voor een fiscale aftrekbaarheid van 98%!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...