Officieel: BMW i8 Coupe facelift (2017)

Officieel: BMW i8 Coupé facelift (2017)In navolging van de gloednieuwe i8 Roadster krijgt de bestaande BMW i8 Coupé ook een visuele opfrisbeurt mét een groter rijbereik en meer puur elektrische rijtijd.

De onthulling van de i8 Roadster op het Autosalon van Los Angeles – waar het toevallig altijd goed weer is – mag gezien worden als hét nieuws onder de zon, op het Autosalon van Detroit (NAIAS, midden januari) wordt de vernieuwde BMW i8 Coupé voor het eerst voorgesteld aan het grote publiek. Dezelfde dag nog zal de vernieuwde i8 reeds op het Autosalon van Brussel te zien zijn, per direct een Europese première voor ons nationaal autofestijn!

Behalve een licht gewijzigde voorbumper, nieuwe velgen en interieurmogelijkheden rekent de BMW i8 sportcoupé voornamelijk op de geoptimaliseerde eDrive plug-in hybride technologie. De lithium-ion batterij is niet enkel krachtiger (34 Ah ipv 20 Ah), ook bezit hij een grotere capaciteit (11,6 kWh ipv 7,1 kWh). Het vermogen van de elektromotor stijgt met 12 pk tot een maximum van 143 pk. Zuiver elektrisch kan je nu maximaal 120 km/u rijden, iets wat voordien slechts mogelijk was tot 70 km/u. Het elektrisch rijbereik ligt op 55 km.

De marktintroductie van de vernieuwde BMW i8 Coupe start in mei 2018 samen met de i8 Roadster, prijzen zijn er op dit moment nog niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...