Officieel: BMW i Vision Future Interaction Concept [i8 Spyder]

Officieel: BMW i Vision Future Interaction Concept [i8 Spyder]Op een échte i8 Spyder moeten we nog even wachten, op de CES technologiebeurs presenteerde BMW alvast een nieuw i8 Concept met hippe gadgets én minder zijspiegels.

De BMW i Vision Future Interaction is een doorontwikkelde conceptwagen op basis van de i8 Spyder Concept en schenkt ons een blik hoe ze in München de toekomst tegemoet kijken inzake technologie. De gekende rijhulpsystemen zijn nog slimmer dan voordien want deze i8 kan autonoom rijden op basis van de wegmarkeringen, dankzij de grote rekenkracht en vele sensoren “denkt” de Bimmer steeds vooruit en heb je nog 7 seconden de tijd om in te grijpen om (eventuele) brokken te voorkomen.

Interessante nieuwkomer is een behoorlijk groot breedbeeldscherm op het dashboard van maar liefst 40 cm, mooi centraal gepositioneerd en naar de chauffeur gericht zoals we het van BMW gewoon zijn. Een head-up display is ondertussen al goed ingeburgerd bij de beter uitgeruste modellen, de volgende generatie zal groter/breder kunnen projecteren waardoor er nog meer handige informatie kan meegegeven worden. De huidige 7-Reeks heeft al enkele Gesture Controls (acties op basis van handbewegingen) in zich, de BMW i Vision Future Interaction gaat nog een stap verder waardoor het aantal fysieke knoppen tot een minimum beperkt kan worden. De portierloze flanken van dit concept is dan weer een hommage aan de funky Z1 uit ’89!

Volgens een topman van BMW zouden we niet bijzonder lang meer moeten wachten op een productie-exemplaar van de dakloze i8, verschiet dus niet als die in maart op het Autosalon van Genève opduikt.. Zo futuristisch als de i Vision Future Interaction moet je het wel niet gaan verwachten, over enkele jaren moeten we wel al diverse elementen in de reguliere BMW modellen tegenkomen.

Nog een BMW i8 nieuwigheid op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas is de i8 Mirrorless Concept, zoals de naam al doet vermoeden heeft hij geen zijspiegels. Deze zijn namelijk vervangen door slimme camera’s en een grote digitale achteruitrijspiegel met daarop alle beelden van rondom de wagen. Of deze technologie effectief ooit geïmplementeerd zal worden – en accepteert door de overheid.. – moet de toekomst uitwijzen.

Lees hier onze rijtest met de BMW i8 Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...