Officieel: Pagani Zonda Riviera (2017)

Officieel: Pagani Zonda Riviera (2017)Zomerse omstandigheden vragen om een zomerse special edition, aanschouw de Pagani Zonda Riviera!

Desondanks de Pagani Zonda al even uit productie is blijven er geregeld nog special editions naar buiten rollen in San Cesario sul Panaro. Zelfs de Huayra opvolger wordt niet meer gebouwd, na 100 coupé’s en 20 BC’s focussen ze zich nu op de dakloze Huayra Roadster.

Maar wie goed overeenkomt met Horacio en de zijnen kan een bestaande Zonda opsturen waarna ze voor een stevige som geld een unieke 1-of-1 creatie maken. Zo onderging een oorspronkelijk gele Zonda F (chassisnummer #76069) recentelijk een ingrijpende metamorfose naar Zonda Riviera! De coupévorm bleef behouden maar zowel van de brutale Zonda R als zéér gelimiteerde Cinque zien we hier en daar onderdelen, motorisch gaan we er vanuit dat de 6.0-liter V12 760 pk meekrijgt mét een handbak. Dat kunstje zagen we voor het eerst bij Lewis Hamilton’s persoonlijke 760LH.

Net voor de zomervakantie werd deze Zonda Riviera in Italië alreeds op de gevoelige plaat vastgelegd. Voor de promovideo werd de Pagani overgevlogen naar Jabal Jais, een bochtenrijke bergketen in de Verenigde Arabische Emiraten. De veronderstelling dat de nieuwe eigenaar ginds in de buurt woont is logische veronderstelling.

De Zonda Riviera is geïnspireerd op de Franse Côte D’Azur waar menig miljonair – en autoliefhebber – graag naar toe trekt voor de zon, het lekkere eten en het jetset klimlaat. Nu hopen dat we naast een gelikte promovideo ook nog eens deftig beeldmateriaal krijgen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...