Video: Jay Leno en de Pagani Huayra

Video: Jay Leno en de Pagani HuayraOok in het land van bigger & better lijken ze onder de indruk van de pracht en praal die de Pagani Huayra weet te brengen.

Als diehard autoliefhebber én internationale beroemdheid heeft Jay Leno al heel wat prachtige bolides weten passeren in zijn Garage, de privé verzameling van de sympathieke Amerikaan is daarnaast ook om je vingers aan af te likken. David Lee, een internationale ondernemer én grote Ferrari liefhebber, passeerde recentelijk met zijn nieuwste occasie, de Pagani Huayra!

De Huayra is voor het eerst officieel te verkrijgen in Amerika (iets wat Zonda niet kon). Dit prachtig blauw exemplaar met gouden accenten starte overigens zijn carrière als 730S Edition van Salomondrin en mocht meespelen in de Fast5 video. Pagani vond dat die vergelijking niet eerlijk genoeg verlopen was en beide partijen hadden een dispuut, Salomondrin verkocht als statement dan maar zijn unieke creatie voor 5,5 miljoen dollar (!!) aan David Lee.

Deze stuurde de wagen terug naar Italië waar ze de Pacchetto Tempesta upgrade voorzagen (nieuwe uitlaat, andere velgen en agressieve voorbumper). Mechanisch blijft alles bij het oude, de 6.0-liter V12 van AMG makelij levert nog steeds 730 pk en 1.000 Nm. Daarmee zit je in 3 seconden aan 100 km/u en kan je principe (als je het ergens voor elkaar kan spelen) 370 km/u bereiken.

Lee doopte zijn Italiaan ook om tot de Huayra DaVinci, niet te verwarren met de Pagani Huayra La Monza Lisa van Kris Sigh!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...