Officieel: Pagani Huayra Roadster [765 pk / 1.000 Nm]

Officieel: Pagani Huayra Roadster [765 pk / 1.000 Nm]Horacio Pagani verwent ons op deze Valentijn met de prachtige Huayra Roadster!

Zes jaar geleden haalde Pagani het doek van de Huayra op het Autosalon van Genève, op de aankomende editie van datzelfde autosalon krijgen we voor het eerst de Huayra Roadster te zien! De Italiaanse sportwagenbouwer haalde alles uit de kast om de dakloze Huayra van het beste van het beste te voorzien. Zo weegt de Huayra Roadster slechts 1.280 kg en dat is 80 kg lichter als de gesloten variant. Ongezien dat een dakloze versie lichter is al had Horacio al zeer vroeg door dat koolstofvezel – hier gesmolten met titanium – heel wat mogelijkheden biedt!

Opnieuw staan er slechts 100 exemplaren op de planning aan 2,28 miljoen euro (exclusief btw), je interesse nu nog kenbaar maken hoeft niet meer gezien de volledige productie uitverkocht is. Naast het blauwe koolstofvezel en lichtbruine interieur zijn er nog bijna ontelbaar veel andere uitvoeringsmogelijkheden. De multispaaks velgen zijn overigens speciaal ontworpen voor de Huayra Roadster. Behalve een hardtop dakpaneel is er ook een stoffen variant voorhanden die je kan opbergen in de wagen zelf, handig voor in minder zonnige weersomstandigheden.

De 6.0-liter biturbo V12 van AMG blijft achterin het mooie weer maken, goed voor 765 pk en 1.000 Nm. Dat immense vermogen vloeit linea recta naar de achteras terwijl een zeventraps automaat (met enkele koppeling) dat ietwat in goede banen moet leiden. In de wandelgangen wordt er nu al gefluisterd over een Pagani Huayra Roadster BC met 790 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...