Officieel: Pagani Zonda 760 MD one-off

Officieel: Pagani Zonda 760 MD one-offTerwijl Pagani vrij druk bezig is met de Huayra, Huayra BC en aankomende Huayra Roadster vonden ze toch nog wat tijd om – opnieuw – een speciale Zonda 760 MD in elkaar te schroeven..

In theorie ging de legendarische Zonda ongeveer vijf jaar geleden op pensioen en werd de focus op de nieuwe Huayra gelegd, in de praktijk levert de sportwagenbouwer uit San Cesario Sul Panaro (nabij Modena) nog vrij regelmatig een Zonda 760 af. Daarvoor kunnen ze vanaf nul herbeginnen als ze eens lief naar Mercedes-AMG kijken om nog een 7.3-liter V12 met 760 pk te leveren, een bestaande wagen ombouwen naar een nieuwe configuratie is bij Pagani ook altijd mogelijk.

Deze laatste – of toch niet? – Pagani Zonda 760 MD komt met een behoorlijk blauwe configuratie en zichtbare koolstofvezel, de grote vleugel en luchthapper op het dak doen ons denken aan voorgaande creaties zoals de 760 LH, 760 LM’s en de Zonda R! Net zoals Lewis Hamilton koos MD – vermoedelijk een piepjonge snaak met véél geld – voor de manuele versnellingsbak – !! – en eveneens een blauwe afwerking.

Het prijskaartje voor een dergelijke one-off creatie is sowieso navagant, anderzijds heb je wel een van de prachtigste – en best klinkende – sportwagens ter beschikking! Op hoop van zege dat we nog veel Zonda’s mogen krijgen..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...