Officieel: Pagani Huayra BC [790 pk / 1.100 Nm]

Officieel: Pagani Huayra BC [790 pk / 1.100 Nm]De straffere Pagani Huayra BC is officieel én eert Benny Caiola, de allereerste Pagani klant en vriend van het huis!

De Pagani Huayra was al een ongelooflijke machine en nu heeft Horacio en zijn team het nog indrukwekkender weten te maken. Benny Caiola, een Italiaanse ondernemer en overtuigend Ferrari liefhebber, was een goede vriend van Mr Pagani en tevens de eerste Zonda klant (en een officiële grijstint in de catalogus) maar overleed jammer genoeg in 2010 aan de gevolgen van kanker. De hardcore Pagani Huayra BC is een gepast eerbetoon en zal slechts 20 keer geproduceerd worden aan een prijskaartje van een dikke twee miljoen euro, net zoals bij de reguliere Huayra productie is de vraag pakken hoger dan het aanbod en is de BC reeds volledig uitverkocht.

Toch vieren we de komst van de Huayra BC op het Autosalon, naast een dieet van 132 kg en enkele visuele aanpassingen (nieuwe grille, velgen, spoiler, ..) krijgt de exotische hypercar een nieuwe zeventraps versnellingsbak en dynamische ophanging. De 6.0-liter V12 is nog steeds een AMG product en levert hier 790 pk en 1.100 Nm, sowieso voldoende om de 0-100 km/u sprint van 3 seconden stevig te verbeteren. De topsnelheid zou rond de 370 km/u liggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...