Lewis Hamilton heeft zijn Pagani Zonda LH760

Pagani Zonda LH760 Lewis Hamilton
Als derde finishen tijdens de F1 Grote Prijs van Spa-Francorchamps was voldoende voor Lewis Hamilton om even te ontspannen met zijn unieke Pagani Zonda 760 RS!
Vadis Odjidja mag niet klagen met z’n blitse CL63 AMG, maar je kan nog altijd beter krijgen als je wat goed kan sturen met een F1 bolide. Zakelijk rijd je zo al de snelste bolides op aarde, maar voor je daily driver gaan er vrij gemakkelijk deuren open. Lewis Hamilton kreeg bijna een unieke McLaren F1 LM van z’n vorige werkgever, maar nu de sympathieke Brit voor Mercedes AMG werkt moet z’n wagenpark even aangepast worden.

Vroeger kon Lewis gemakkelijk een MP4-12C meekrijgen van Ron Dennis (de grote baas bij McLaren) of wat langer zagen voor die unieke P1. Maar dat is nu voorbij, gelukkig kan Mercedes AMG hem ook wel wat paaien met lekkere SLS’en, comfortabele snelwegcruisers of stoere terreinridders. Daarnaast was hij op zoek naar een echte unieke wagen die voldoet aan zijn profiel en zo kwam de Pagani Zonda in beeld. Dankzij de motordeal met Mercedes AMG krijgen beide partijen ook nog wat extra aandacht, enkel maar winnaars in dit verhaal. De Zonda was jammer genoeg al wat uit productie, maar speciaal voor Lewis Hamilton werd er een unieke 760 RS gebouwd, volgens de geruchten mét handbak!

Qua samenstelling kan je met genoeg geld je Zonda combineren met onderdelen van diverse uitvoeringen zoals de S, de F of de Cinque’s. Deze knalpaarse Zonda 760 LH (wat uiteraard staat voor Lewis Hamilton) kan je best vergelijken met een Cinque met onderdelen van de track only Zonda R. De reusachtige 7.3-liter V12 van AMG levert maar liefst 760 pk, dankzij een nog reusachtigere spoiler achteraan heeft de wagen voldoende downforce om met deze kracht overweg te kunnen. In het dagdagelijkse verkeer van Monaco zal je weinig voluit kunnen genieten van de prestaties, al kan Lewis zich natuurlijk op z’n werk voldoende uitleven. (Fotocredit: Melanie Meder)

Pagani Zonda LH760 Lewis Hamilton

Pagani Zonda LH760 Lewis Hamilton

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...