Overzicht: Pagani Zonda Cinque

Pagani Zonda F Cinque
De kans dat een van ons ooit in een Pagani Zonda Cinque rondrijdt is geheel onwaarschijnlijk, ze zijn namelijk allemaal al lang verkocht. Voor de fans is er nu een overzicht!

Even de technische achtergrond toelichten, zo hebben deze heerlijke Pagani’s allen een dikke 7,3 liter V12 motor gekregen van Mercedes AMG, goed voor 678 pk. Dankzij deze brute krachtbron ben je reeds na 3,4 seconden op 100 km/u, de wagen stopt pas met versnellen als de naald 350 aanwijst. Ook het remmen gaat redelijk indrukwekkend, zo sta je alweer stil na 4 seconden bij een kruissnelheid van 200km/u. Heftige cijfers die enkel en alleen maar worden ondersteund door het aggressieve uiterlijk en dito motorgeluid. Motorgeluid is eigenlijk een foute term, met hoogtoerig gejank omschrijven we het beter, oordeelt u anders zelf?

De oorsprong van de Zonda Cinque ligt bij de Pagani Zonda R, een trackversie die ook op het circuit menig harten sneller doet slaan. Een rijke klant uit HongKong had wel zin in een straatlegale versie van die R, en Horacio Pagani had wel oren naar die vraag. Na een kruisbestuiving van een gewone Zonda F met het circuitbeest R bekwam men dus bij de Cinque, wat eveneens refereert naar het totaal aantal exemplaren, 5 dus.

Deze 5 zijn reeds allemaal verkocht en geleverd bij hun gelukkige eigenaars, later kwamen er nogmaals 5 exemplaren uit maar dan zonder dak. De Zonda Cinque Roadsters zijn op 1 na allen gemaakt, dus mocht je nog ergens 1,4 miljoen euro over hebben kan je contact opnemen met Pagani SPS Hong Kong. Voor de coupe’s moest je indertijd slechts 1,1 miljoen betalen, maar vele eigenaars zien dat bedrag als een goede investering.

De 5 Cinque’s staan hieronder, we zien direct dat wit de overhand neemt bij deze gelimiteerde bolides, begaan de eigenaars daarmee een foute keuze, of zijn supercars niet onderhevig aan stijlperiodes? Ook bij de Roadster zien we dat de meerderheid voor de witte versie gaat, zo zijn #1 – #3 – #5 ook wit, het vierde exemplaar is geel. De toekomstige eigenaar van #2 kan dus nog gerust zijn eigen kleur bekendmaken.. Welke kleur heeft jullie voorkeur? (Via TS)

Pagani Zonda F Cinque #1
Pagani Zonda F Cinque

Pagani Zonda F Cinque #2
Pagani Zonda F Cinque

Pagani Zonda F Cinque #3
Pagani Zonda F Cinque

Pagani Zonda F Cinque #4
Pagani Zonda F Cinque

Pagani Zonda F Cinque #5
Pagani Zonda F Cinque

Deel dit bericht:

2 reacties op "Overzicht: Pagani Zonda Cinque"

  1. PJS 25-10-2010 om 14:42

    Doe mij maar nummer 3!

  2. jhonny crawford 25-10-2010 om 18:52

    mij ook !!!
     

Reageer

Reactie aan het plaatsen...