Officieel: Alpina B3 / B4 S BiTurbo (2017)

Officieel: Alpina B3 / B4 S BiTurbo (2017)De Duitse BMW veredelaar Alpina komt met een verbeterde B3 / B4 op de markt, goed voor 440 pk én 660 Nm!

De sportiefste BMW 3-Reeks en 4-Reeks’en worden gekenmerkt door een M badge achterop maar huistuner Alpina heeft met de B3 en B4 reeds een waardig alternatief voorhanden voor wie het wat meer mag zijn. Drie jaar na datum komen ze nu met de B3 S en B4 S naar buiten, op het Autosalon van Genève krijgen we deze blitse Duitsers voor het eerst te zien.

Net zoals de reguliere B3 en aanverwanten rekent de nieuwe Alpina B3 S BiTurbo op de 3.0-liter zes-in-lijn, goed voor 440 pk en 660 Nm (!!). In de meest optimale omstandigheden (en xDrive vierwielaandrijving) heb je dan slechts 3,9 seconden nodig om 100 km/u te bereiken, daarnaast is het mogelijk om de 300 km/u grens te doorbreken!

Onder de Alpina B3 S BiTurbo kan je een vierdeurs Berline en praktische Touring variant krijgen, de B4 S komt als coupé, cabrio en Gran Coupé! In Duitsland betaal je net iets meer dan 60.000 euro voor de meest toegankelijke B3 S.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...