Autosalon Brussel 2015: Kia Line-up

Officieel: Kia Sorento 2015Goed nieuws voor de vele enthousiastelingen, Kia brengt de nieuwe Sorento en de gefacelite Rio/Venga mee naar het Autosalon van Brussel!

Na een lange mediacampagne is het nu eindelijk tijd om fysiek kennis te maken met de volledig vernieuwde Kia Sorento. In Paleis 4 vind je deze luxeterreinwagen op de stand van de Koreanen, de Belgische importeur voorziet slechts 1 motorisatie (2.2 CRDI – 200 pk). De instapper kreeg een vanafprijs van €33.790 (Lounge) terwijl je respectievelijk €36.290 en €44.090 investeert voor het Fusion en Sense uitrustingsniveau. Alle informatie omtrent de nieuwe Kia Sorento vind je hier, wij kijken alvast uit naar een rijtest!

Ook de vernieuwde Rio en Venga zullen afzakken naar de Heizel. Aan de buitenzijde bemerken we enkele visuele updates en nieuwe stijltrekjes waardoor beide wagens een stuk meer karakter krijgen. Het interieur werd ook wat opgefrist met betere materialen en dito afwerkingsgraad, met een aangedikte personalisatiecatalogus kan je ongetwijfeld een leuke configuratie maken. De kleine Rio is beschikbaar met vier motoren, het vermogen schommelt hier tussen 70 en 109 pk. De compacte gezinswagen binnen het gamma, de Venga, krijgt maar liefst 7 motorisaties (77 tot 128 pk). Prijzen van deze gefacelifte Kia’s zijn er nog niet.

Het succesmodel van de familie, de Sportage, mag natuurlijk ook niet ontbreken. Compacte SUV’s of grote crossovers doet het vandaag de dag nog steeds razend goed, met de beperkte facelift van vorig jaar lijkt de Sportage op weg naar enkele jaren vooraan het segment. De grote Kia Optima en Carens tekenen ook present op het Autosalon van Brussel, de nieuwe Soul probeert op zijn beurt de stand wat funky op te fleuren!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...