Officieel: BMW X3 facelift 2014

Officieel: BMW X3 2014
Net op tijd voor het Autosalon van Genève komt BMW naar buiten met een opgefriste X3, sportiever en dynamischer dan ooit!

In 2003 zagen we voor het eerst de conceptuele lijnen van deze mini SUV, een jaar later ging de eerste generatie alreeds in productie. In 2010 kwam een volledig vernieuwde en up-to-date gebrachte 2e generatie X3 de honneurs waarnemen. Sinds de productiestart werden er al een miljoen BMW X3’s verkocht, voornamelijk in Amerika is deze compacte terreinwagen bijzonder populair!

Zonder de Beierse merkidentiteit en de typische X3 eigenschappen te verloochenen werd het design toch grondig opgefrist om terug mooi in de pas te lopen met de rest van het gamma. Een gezonde mix van de 3-Reeks Touring en de nieuwe X5 herkennen we in de opgefriste F25, al spreekt de enthousiaste marketingsdienst van BMW over een “stijlvolle vernieuwing met allerlei details die aan de wensen van de klant tegemoetkomen”.

Optisch gezien kreeg de nieuwe BMW X3 nieuwe koplampen, grille vooraan en een resem nieuwe velgdesigns, gaande van 18″ tot bijzonder sportieve 20″ jetsers als je het M Sport Pack aanvinkt op de bestelbon. Wil je zoveel extra geld niet betalen voor een extra sportieve X3 dan kan je ook nog terecht bij de xLine die de kerk wat in het midden probeert te houden. Achteraan werden de lichten – met LED’s, wat had je nu gedacht – ook in de algemene BMW pasvorm geboetseerd terwijl de koffer zich nu (optioneel, natuurlijk) ook opent als je met je been een zwaaibeweging uitvoert. Misschien ietwat belachelijk voor omstaanders, maar als je met volle handen uit de winkel terug naar de auto loopt zal je de BMW ingenieurs dankbaar zijn! Ook binnenin werd de positieve vibe doorgetrokken en krijgen we nu meer kwalitatieve materialen en een betere afwerkingsgraad. BMW is ook bijzonder fier op de nieuwe bekerhouders die vanaf heden ook afdekbaar zijn!

De gefacelifte BMW X3 is vanaf de lente beschikbaar in het dealernet en beleeft z’n wereldpremière op het Autosalon van Genève in maart. Vanaf de start zijn er 4 diesel- en 3 benzinemotoren beschikbaar met een vermogen van 150 pk tot maximaal 310 pk. Dankzij de vele ervaring van BMW op vlak van het combineren van uitstekende prestaties met een laag brandstofverbruik beantwoorden alle motoren al per direct aan de nieuwe Euro6 emissienorm. De allernieuwste 2.0-liter TwinPowerTurbo turbodiesel beleeft in deze nieuwe X3 ook z’n wereldpremière onder de D3 xDrive20d noemer terwijl de echte fanboys per direct doorsparen voor die heerlijke X3 xDrive35i tot wanneer de X3M eindelijk eens ten tonele verschijnt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...