Gerucht: BMW M3 CRT uitverkocht?

BMW M3 CRT
Volgens het Duitse magazine AutoBild zou de BMW M3 CRT reeds uitverkocht zijn voor zijn officiële marktlancering.

De BMW M3 CRT werd vorig weekend gelanceerd op het M-Festival, het model moet de vierdeurs tegenhanger worden van de M3 GTS, waarmee het dezelfde motor en filosofie deelt. Onder de motorkap huist namelijk een krachtigere 4.4-liter V8 die 450 pk en 440 Nm koppel levert. Daarnaast werd in totaal 45 kg bespaard door gebruik te maken van koolstofvezel versterkte plastics (CFRP), waardoor de M3 CRT van 0 naar 100 km/u sprint in 4,4 seconden, 0,5 seconden sneller dan een standaard M3 Sedan. Voor de gelegenheid werd ook de topsnelheid opgetrokken van 250 naar 290 km/u. De M3 CRT krijgt trouwens een rijke standaarduitrusting: leder, automaat met dubbele koppeling, navigatiesysteem, het zit er allemaal op. Volgens BMW zou zonder deze opties een besparing van 70 kg mogelijk geweest zijn, toch niet helemaal in de stijl van de circuitgerichte M3 GTS dus?

Bij dit verhaal komt ook nog een grote beperking, de M3 CRT wordt maar in een oplage van 67 stuks gebouwd. Volgens AutoBild blijkt de vraag echter veel groter dan het aanbod, de M3 CRT zou reeds uitverkocht zijn alvorens zijn officiële lancering. De vraag rijst dan ook waarom BMW zo’n kleine oplage bouwt. Ongetwijfeld om de kostprijs van minstens 130.000 euro, oftewel 58.100 euro meer dan een standaard exemplaar, te rechtvaardigen? Want als we eerlijk zijn is dat achterlijk veel geld voor wat gewichtsbesparing, een opgepepte motor en een rijke standaarduitrusting.

BMW M3 CRT

Deel dit bericht:

3 reacties op "Gerucht: BMW M3 CRT uitverkocht?"

 1. TDB 28-06-2011 om 13:42

  Wat? Kost die zoveel meer? Een standaard M3 is al een perfect uitgebalanceerde wagen. Nuja, als er een publiek is die de som wil neertellen, zou het dom zijn van BMW om er niet op in te gaan. Mooi verdiend!

 2. kristofl 28-06-2011 om 14:48

  Achterlijk veel geld is dit inderdaad wel! Voor die prijs kan je toch al heel wat laten sleutelen aan je motor, een lichter dak, etc etc… van de standaard M3. Of zouden er op deze versie keramische remschijven zitten? Die durven wel wat te kosten. (of zitten die ook op de ‘standaard’ M3?)
  En eerlijk, die halve seconde sneller zal je niet echt merken lijkt me.

 3. mrnix 29-06-2011 om 13:30

  voor die prijs heb je al een iewat uitgeruste M5 of een porsche, audi R8 noem maar op

  ik weet wel wat kiezen :p

Reageer

Reactie aan het plaatsen...