Onthuld: nieuwe Seat Alhambra

Seat Alhambra
Nu Volkswagen de nieuwe Sharan uit heeft gebracht kan Seat natuurlijk niet achterblijven, de nieuwe Alhambra is veelzijdiger dan ooit.

Volgens Seat is de nieuwe Alhambra de perfecte gezel voor mensen met een actieve en sportieve levensstijl. De Alhambra is 22 centimeter groter geworden en meet nu 4,85 meter, daarnaast is hij ook 9 centimeter breder dan de vorige Alhambra. Volgens Seat is hierdoor zelfs voldoende ruimte voor volwassenen op de derde rij. Het instappen wordt extra makkelijk gemaakt dankzij glijdeuren die optioneel zelfs elektrisch kunnen openen en sluiten. Er is ook voldoende plaats voor bagage, bij vijf zitplaatsen is er 885 liter ruimte, wie enkel de voorbank gebruikt kan 2.297 liter vervoeren.

De stoelen maken gebruik van het veelzijdige “Easy-Fold” systeem, hierdoor kan je makkelijk kiezen voor vijf, zes of zeven zitplaatsen in de Alhambra. De tweede en derde rij stoelen kunnen daarbij makkelijk in de vloer van de wagen verzonken worden. Voor de bestuurder garandeert Seat dan weer een goede ergonomie met erg veel zicht rondom.

Onder de motorkap kan er gekozen worden tussen twee benzine- en twee dieselmotoren. Bij de benzinemotoren zijn dat twee TSI’s met 150 of 200 pk, bij de dieselmotoren kan je kiezen tussen een 2.0 TDI met 140 of 170 pk. De instapmotor, de 2.0 TDI met 140 pk, verbruikt 5,5 liter/100 km en stoot amper 143 gram CO2 per kilometer uit, hiermee zet de Alhambra een benchmark in zijn klasse. Optioneel kunnen de motoren ook met een DSG automaat met dubbele koppeling uitgerust worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...